Rijk gevulde paprikasoep

Print recept

  • 5 personen
  • 25 minuten bereiden

Een rijk gevulde en gezonde paprikasoep met zoete aardappel, avocado, ui en bonen van De man die koken kan !

  1. Zet een pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
  2. Doe de bleekselderij, ui, zoete aardappels, paprika en knoflook in de pan. Laat de groenten op zacht vuur bakken en roer af en toe om. Bak tot de ui zacht is. Dit duurt circa 10 minuten.
  3. Voeg daarna de salie, koriander en komijn toe, 2 kippenbouillon blokjes, de passata, 1 liter water en breng aan de kook.
  4. Roer om en zet, als de soep kookt, het vuur zacht. Laat circa 15 minuten koken met een deksel schuin op de pan.
  5. Voeg daarna de avocado en het limoensap toe. Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer of aardappelstamper (ik hou er van als er nog wat grove stukken in
  6. Voeg tot slot de uitgelekte kidneybonen toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Voeg eventueel nog wat kwark toe als je de soep serveert.

Toch liever een ander soepje? Bekijk hier de recepten van een heerlijk Winters tomatensoepje , Pompoensoep , Paprika-tomatensoep of een Pompoensoep met een bite .

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten