Vier de Redhead Days met deze heerlijke rode salade met watermeloen, feta en tomaat!

Print recept

  • 4 personen
  • 10 minuten voorbereiden
  • 5 minuten bereiden

Dit weekend (2-5 september) vieren wij de Redhead Days in Nederland waarbij duizenden roodharigen uit meer dan 80 landen feest komen vieren in de stad Breda. Hiervoor hebben wij een heerlijke rode salade samengesteld die je in slechts 10 minuten bereidingstijd op tafel kunt zetten. De combinatie van watermeloen, tomaat en munt zorgt voor een bijzonder frisse smaak. Ideaal dus voor op een warme zomerdag of als bijgerecht tijdens het barbecueën!

1. Snij de watermeloen in vier delen en neem hier een kwart van. Snij deze weer in kleine blokjes.

2. Snij de feta en tomaten ook in blokjes en snij de rode ui in halve ringen.

3. Doe de watermeloen, feta, tomaat en ui in een kom en roer deze net zolang door totdat alles goed door elkaar gemixt is.

4. Mix de balsamico en olijfolie in een aparte kom tot een dressing en voeg er naar eigen smaak een snufje peper en zout aan toe.

5. Doe de rucola in de kom met watermeloen en roer deze opnieuw door totdat alles goed door elkaar gemixt is.

6. Hak vervolgens de munt in grove stukjes en sprankel deze over de salade.

7. Voeg als laatste de dressing van balsamicoazijn en olijfolie toe en serveren maar!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten