- 6 personen
- 60 minuten bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de tomaten, wortels, bleekselderij en uien in grove blokken en leg dit in een ovenschaal.
- Pel de knoflook en doe deze in de schaal erbij.
- Giet wat olijfolie over het geheel. Bestrooi met wat grove peper, zout en wat gerookt paprikapoeder en schuif de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Kneed het gehakt samen met 2 eieren, paneermeel en peper & zout goed door. Draai hier kleine balletjes van.
- Doe de inhoud van de ovenschaal in een blender en pureer dit tot een glad mengsel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
- Doe het groentemengsel in een pan en giet hier een liter bouillon en 200 ml room bij.
- Verhit het geheel onder regelmatig roeren.
- Als de soep warm is geworden, doe dan de soepballetjes erbij en gaar deze in de hete soep.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Vlak voor het opdienen de bosui toevoegen.
- Tags: