Winters tomatensoepje

Print recept

  • 6 personen
  • 60 minuten bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de tomaten, wortels, bleekselderij en uien in grove blokken en leg dit in een ovenschaal.
  3. Pel de knoflook en doe deze in de schaal erbij.
  4. Giet wat olijfolie over het geheel. Bestrooi met wat grove peper, zout en wat gerookt paprikapoeder en schuif de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  5. Kneed het gehakt samen met 2 eieren, paneermeel en peper & zout goed door. Draai hier kleine balletjes van.
  6. Doe de inhoud van de ovenschaal in een blender en pureer dit tot een glad mengsel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  7. Doe het groentemengsel in een pan en giet hier een liter bouillon en 200 ml room bij.
  8. Verhit het geheel onder regelmatig roeren.
  9. Als de soep warm is geworden, doe dan de soepballetjes erbij en gaar deze in de hete soep.
  10. Snijd de bosui in ringetjes.
  11. Vlak voor het opdienen de bosui toevoegen.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten