Worteltaart

Print recept

  • 8 personen
  • 70 minuten bereiden

Een heerlijk recept voor een Koninklijke worteltaart!

Twee mogelijkheden:
1. Wil je 1 laag cake met daarop glazuur? Gebruik dan een bakvorm van 27 cm doorsnede
2. Wil je 2 lagen cake met daarop glazuur? Gebruik dan 2 bakvormen van 20 cm doorsnede

Bereiding van de cake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de bruine suiker en zonnebloemolie.
3. Voeg de eieren toe en meng het geheel goed. Meng er vervolgens 1 theelepel vanille extract doorheen.
4. In een aparte kom de volgende ingrediënten mengen: bloem, bakpoeder, baksoda, kaneelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat. Voeg dit daarna toe aan het mengsel uit stap 3.
5. Ten slotte de geraspte wortelen, pecannoten en rozijnen toevoegen en goed mengen.
6. Verdeel het mengsel over twee bakvormen of giet het in 1 bakvorm (afhankelijk van of je een of twee lagen cake wilt maken) en plaats het in 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Haal de cake vervolgens uit de oven en laat deze, in de bakvorm, helemaal afkoelen.

Bereiding van het glazuur

1. Terwijl de cake staat af te koelen kun je het glazuur maken. Roer de mascarpone totdat het soepel is.
2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
3. Als de cake is afgekoeld. Haal deze dan uit de bakvorm en plaats hem op een bord of een andere ondergrond waarop je hem wilt bewaren/presenteren.
a. Als je één cake-laag hebt; verspreid een deel van het glazuurmengsel over de bovenkant van de cake.
b. Als je twee cake-lagen hebt gemaakt: verspreid de helft van het glazuurmengsel over de bovenkant van de ene cake. Leg hier vervolgens de andere laag cake bovenop en verspreid op de bovenkant van deze laag het overige glazuurmengsel.
4. Versier de bovenkant van de taart met pecannoten.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten