Caponata met Food Fellows pastasaus

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Caponata met Food Fellows pastasaus

Onze Food Fellows pastasaus kun je voor meer gebruiken dan alleen voor pasta. Dat bewijst dit bekende Italiaanse groentegerecht. Caponata is een typisch zomergerecht, maar deze groentestoof kun je ook prima eten als het kouder is. Onze Pasta Sauce is de perfecte smaakmaker van de aubergine en paprika in dit gerecht. Wij hebben de kruiden alvast toegevoegd aan de saus, dus het enige wat jij hoeft te doen is de caponata nog verder op smaak brengen met olijven en kappertjes. Die eerste voor de zoute touch en die laatste voor het zuurtje.

Het mooie van dit groentegerecht is dat je na het eten ervan meer dan de dagelijkse hoeveelheid groenten binnen hebt. Dankzij onze pastasaus die we maken van 60% tomaat, 15% paprika, 9% wortel en 7% ui heb je al meer dan 500 gram groenten in je gerecht zitten. Top dat met 2 aubergines en 2 paprika’s en je groentegerecht zit tjokvol vitamines en mineralen.

Wij aten deze caponata met getoast brood, maar je kunt er ook voor kiezen om de caponata te serveren met een lekkere bol burrata of mozzarella of een schep ricotta en wat olijfolie. Allemaal heel erg lekker! En het zoveelste bewijs dat onze pastasaus superveelzijdig is.

1. Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
2. Verwijder kop en kont van de aubergines en paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder bij de paprika’s uiteraard ook de kern.
3. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat de ui glazig ziet.
4. Voeg dan de aubergine- en paprikastukjes toe en bak ze kort aan. Giet de Food Fellows EASY Pasta Sauce erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat zo’n 10 – 15 minuten pruttelen totdat de aubergine zacht is.
5. Snijd de olijven doormidden en voeg ze na de kooktijd van de aubergine en paprika toe aan de pan. Voeg ook de kappertjes en het kappertjesvocht toe. Je kunt ervoor kiezen om de caponata meteen te serveren of om ‘m nog even te laten pruttelen. Hoe langer ‘ie pruttelt, hoe lekkerder hij wordt!
6. Breng de caponata voor het serveren op smaak met peper en zout. Serveer met krulpeterselie en sneetjes (getoast) brood.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten