Ei muffins

Print recept

  • 4 personen
  • 40 minuten bereiden

Hoe maak je een lekker en gezond tussendoortje? Het internet staat vol met zoete tussendoortjes maar vaak heb je rond een uur of 4 toch trek in iets hartigs. Vandaag een makkelijk recept voor een hartig tussendoortje: ei muffins. Makkelijk en snel te maken!

Ei muffins zijn een heerlijk tussendoortje, maar ook erg lekker voor bij de lunch. Wanneer je dit in de lunchbox van je kind doet, zullen zijn klasgenootjes jaloers worden! Het is een makkelijke manier om je restjes groenten op te maken. Kijk even in de groentela wat daar nog ligt en maak deze heerlijke ei muffins. Ik gebruikte in mijn ei muffins de volgende restjes groente: champignons, ui en rode paprika.

De muffins kun je prima een paar dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

Hoe maak je deze heerlijke ei muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de papierenmuffin vormpjes in het muffinblik.
  3. Snijd de groenten heel fijn.
  4. Breek de eieren in een kom en voeg hier een scheut melk aan toe. Kluts het daarna goed met een garde. Voeg hier naar smaak peper, zout en evt. chilivlokken aan toe.
  5. Verdeel de fijn gesneden groenten over de muffinvormpjes.
  6. Giet daarna heel voorzichtig het eimengsel over de groenten heen. De muffinbakjes mogen gevuld worden tot de rand.
  7. Zet de muffins 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Als de 25 minuten voorbij zijn laat je de muffins rusten in de oven met de deur op een kier. Doe je dit niet dan storten ze in maar de smaak is dan nog steeds erg lekker.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten