Ovenschotel van aubergine en buffelmozzarella

Print recept

  • 4 personen

Ik ben van de ovenschotels. Zeker doordeweeks. Eerst even wat voorbereidingen doen, de oven in en dan ontspannen. Deze ovenschotel is voor mij ideaal op een doordeweekse dag. Beetje snijden en hakken, beetje pruttelen en dan verse groenten en kaas in de oven. Voor mij de perfecte combi en ik hoop voor jou ook!

  1. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ca. 1 cm
  2. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en laat even liggen
  3. Snipper de ui en hak of pers de knoflook
  4. Fruit ui en knoflook in de olie in een steelpannetje
  5. Voeg de tomaten toe en zet de staafmixer erin
  6. Voeg alle kruiden toe en laat ca. 20 min. op laag vuur sudderen zodat de saus wat indikt
  7. Verwarm de oven voor op 180°C
  8. Vet de ovenschaal in
  9. Snij de mozzarella in plakjes, rasp de pecorino
  10. Verdeel de aubergine en mozzarella om en om in de ovenschaal en giet de tomatensaus eroverheen
  11. Verdeel nu de pecorino over het geheel en zet ca. 30 minuten in de oven

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten