Griekse limabonen salade met tomaat

Print recept

  • 2 personen
  • 5 minuten voorbereiden
  • 15 minuten bereiden

Dit heerlijke hoofdgerecht met limabonen en snijbonen met een Grieks tintje zit boordevol groente (395 gram!), is makkelijk te maken en staat binnen een half uur op tafel.
1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
2. Was de snijbonen en snijd aan beide kanten de puntjes eraf. Snijd de snijbonen in ruiten
3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Bak de tomatenpuree even mee.
5. Voeg de snijbonen, de tomatenblokjes en 100 ml water toe. Stoof de snijbonen in circa 10 minuten gaar.
6. Spoel de limabonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
7. Schep de limabonen door de snijbonen en warm dit goed door.
8. Was de peterselie en hak het grof. Meng de peterselie door het gerecht en warm nog even door.
9. Geef er het stokbrood bij.
Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten