Groentengratin

Print recept

  • 6 personen
  • 60 minuten bereiden
  • Snij eerst de aubergine in dunne plakken.
  • Leg ze naast elkaar op het aanrecht en bestrooi ze royaal met zout.
  • Laat dit 20 a 30 minuten intrekken.
  • Je ziet nu veel vocht uit de aubergines komen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verwijder nu het zout en vocht met wat keukenpapier van de aubergines.
  • Vet de ovenschaal in met wat olijf olie en begin met een laag aubergine plakken gevolgd door een laag courgette plakken.
  • Bestrooi dit me wat peper, zout, tijmblaadjes en een beetje olijf olie.
  • Vervolg met een laag tomaten en herhaal dit nog een keer en afhankelijk van de grootte van de ovenschaal nog een keer.
  • Eindig met de tomaten en bestrooi deze met de kaas.
  • Bak je gratin in circa 30 minuten af in de oven.
  • Prik af en toe in de gratin.
  • Deze moet nog lekker stevig en knapperig zijn maar wel gaar.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten