- 6 personen
- 60 minuten bereiden
- Snij eerst de aubergine in dunne plakken.
- Leg ze naast elkaar op het aanrecht en bestrooi ze royaal met zout.
- Laat dit 20 a 30 minuten intrekken.
- Je ziet nu veel vocht uit de aubergines komen.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verwijder nu het zout en vocht met wat keukenpapier van de aubergines.
- Vet de ovenschaal in met wat olijf olie en begin met een laag aubergine plakken gevolgd door een laag courgette plakken.
- Bestrooi dit me wat peper, zout, tijmblaadjes en een beetje olijf olie.
- Vervolg met een laag tomaten en herhaal dit nog een keer en afhankelijk van de grootte van de ovenschaal nog een keer.
- Eindig met de tomaten en bestrooi deze met de kaas.
- Bak je gratin in circa 30 minuten af in de oven.
- Prik af en toe in de gratin.
- Deze moet nog lekker stevig en knapperig zijn maar wel gaar.
Eet smakelijk!
- Tags: