Paprika tarte tatin

Print recept

  • 2 personen
  • 10 minuten voorbereiden
  • 35 minuten bereiden

1. Verwarm de oven alvast op 180 graden en zet hier de ovenschaal al in, dan kan hij opwarmen zodat de boter goed smelt als je hem gaat invetten.
2. Snijd de paprika in gelijke reepjes en zorg dat deze plat zijn. Ik heb de kop en kont van de paprika er af gesneden zodat je geen bochtjes in je paprika hebt. Gezien ik niet van weggooien ben heb ik de restjes aan mijn cavia’s gegeven, maar je kunt ze ook even snel zelf op knagen of aan je kids geven!
3. Doe een klontje boter in de pan en bak de paprikareepjes daar in tot ze wat zachter worden. Voeg nu de honing en wat zout en peper naar smaak toe.
4. Vet ondertussen je ovenschaal in, dit gaat gemakkelijk met een klontje boter gezien deze schaal al heel heet is.
5. Schep uit je pan met paprika’s een eetlepel van het sap dat daar in staat en doe dat ook in je ovenschaal.
6. Giet nu het paprika mengsel af, er mag geen vocht meer bij zitten.
7. Leg de paprika reepjes op de bodem van je schaal.
8. Ik kon hier 2 plakjes bladerdeeg overheen leggen en moest de laatste halveren om de paprika’s ook aan de zijkant geheel te bedekken.
9. Druk met een mesje de randen de schaal is. Gezien de plakjes vierkant zijn hangen deze wat over vorm heen. Dat is niet de bedoeling, je wilt een ronde taart. Dus goed de randen aandrukken in je vorm. Zodat deze een beetje naar beneden staan. Als je hem uiteindelijk omdraait staan ze dus wat op.
10. Tot slot nog 35 minuutjes in de oven en klaar! Bordje op het bladerdeeg en even snel omdraaien.

Serveertip! Ook lekker om te serveren met wat geitenkaas en sla!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten