- 2 personen
- 30 minuten bereiden
Deze frisse quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels zit boordevol groente en fruit en zet je in een handomdraai op tafel.
- Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
- Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
- Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.0
- Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder eventueel met een lepeltje het zaad. Snijd de helften in smalle repen.
- Maak de komkommer op smaak met klein geknipte bieslook en munt en wat azijn.
- Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
- Was de druiven en halveer ze.
- Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken
- Knip de rest munt in reepjes.
- Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
- Meng er op het laatst de pistachenootjes door. Serveer de komkommersalade erbij.
Bron: Veggipedia
- Tags: