Risotto met groene asperges en spek

Print recept

  • 3 personen
  • 30 minuten bereiden

Het aspergeseizoen is officieel geopend! Om dit te vieren lichten we een heerlijk recept uit van demandiekokenkan.nl.

Een romige risotto met een lekkere zoute bite van de spekjes en een heerlijk aroma van de asperges is het resultaat. Dus wil je wat lekkers op tafel toveren nu de asperges volop te verkrijgen zijn, dan is dit recept zeker aan te raden.

Ben je vegetariër? Laat dan de spekjes weg en je hebt een super vega recept! Kookon!

Bereidingswijze

  1. Zet een hoge pan op zacht vuur en zorg dat je de hete bouillon in een andere pan bij de hand hebt. Snijd de venkel, snipper de ui en hak de teen knoflook fijn. Laat de boter smelten in de pan samen met de eetlepel olijfolie en voeg de venkel, ui en knoflook toe. Bak de ui in circa 5 minuten zacht en vergeet niet af en toe te roeren.
  2. Pak de asperges, verwijder het houtige gedeelte aan de onderkant en snijd de asperges in ringetjes met uitzondering van de toppen. Die zijn het lekkerste.
  3. Doe, als de ui zacht is, de rijst bij de groenten en roer door tot de korrels wat glazig worden. Voeg de asperges toe en de eerste twee soeplepels bouillon. Breng aan de kook en zet het vuur daarna zacht zodat het enkel zachtjes pruttelt. Roer de risotto ongeveer elke dertig seconden door en voeg, als de bouillon bijna verdampt is weer één a twee lepels bouillon toe. De risotto moet telkens een beetje onderstaan.
  4. Bak ondertussen in een koekenpan (zonder olie of boter) de spekjes en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier als ze goudbruin zijn.
  5. Als de bouillon bijna allemaal op is is proef je de risotto. De korrels moeten zacht maar nog een beetje stevig zijn. Is de risotto nog niet gaar dan voeg je gewoon telkens wat kokend water toe tot hij wel gaar is.
  6. Haal daarna de pan van het vuur. Roer de spekjes, de kaas en crème fraîche erdoor en laat de risotto met een deksel op de pan nog twee minuten rusten. Proef en voeg eventueel nog wat peper toe.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten