Springrolls met voorjaarsgroente en zalm

Print recept

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiden
  • 30 minuten bereiden

1. Snijd de zalm in dunne reepjes.
2. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit.
3. Snijd de komkommer in kleinere stukken en vervolgens in dunne reepjes.
4. Doe dit ook met de wortel.
5. Snijd de bosui in ringetjes.
6. Zet een schaaltje warm water en een groot bord klaar.
7. Bereid de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
8. Leg een rijstvel in het schaaltje water en laat zacht worden.
9. Leg het vel op het bord en leg er wat zalm, noedels, komkommer, wortel, waterkers en bosui op.
10. Vouw een stukje van het rijstvel over een uiteinde van de vulling (je maakt zo de onderkant dicht) en rol dan het rijstvel strak om de vulling heen (bovenkant blijft open).
11. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en de vulling.
12. Doe de chilisaus in 4 kleine kommetjes en zet er een op elk bord.
13. Verdeel de springrolls over de borden.
14. Dip de springrolls in de saus.

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten