Zelfgemaakte tomatenketchup

Print recept

  • 15 minuten voorbereiden
  • 60 minuten bereiden
  1. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  2. Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
  3. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
  5. Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
  6. Verwijder het kruidenbuiltje.
  7. Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
  8. Laat de tomatenketchup afkoelen.

Extra informatie Bewaar de ketchup in een schone en afsluitbare fles of pot maximaal 1 week in de koelkast. Vries eventueel een deel in en bewaar maximaal 1 jaar

Tip Gebruik als dip voor je snackgroenten!

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten