- 2 personen
- 15 minuten bereiden
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kleine steelpan en breng dit aan de kook.
- Laat de Vitapep ongeveer 4 minuten zacht koken met de deksel op de pan.
- Haal de Vitapep uit de pan en laat dit afkoelen.
- De marinade nogmaals tegen de kook brengen en voeg de kool toe.
- Aan de kook brengen en laat een ½ minuut koken.
- Pan van het vuur halen en 3 minuten laten staan.
- De kool uit de marinade halen, zeven en vervolgens op de zeef laten afkoelen.
- Als de kool koud is de olijfolie, fijn gesneden basilicum en lente ui toevoegen en mengen.
- Snijd de uiteinde van de Vitapep en eventuele pitjes verwijderen.
- Vul de Vitapep met de gemarineerde kool.
Gerecht kan gegeten worden als voorgerecht, hapje of tussendoortje. De marinade kan later ook weer gebruikt worden om de paprika´s te wokken. Leuk om in kleine potjes als presentje te geven.
Tip: Lekker is om enkele fetakaas blokjes toe te voegen aan de vulling.
Eet smakelijk!
- Tags: