Zuid-Koreaanse Bibimbap

Print recept

  • 4 personen
  • 20 minuten voorbereiden
  • 30 minuten bereiden

Want to spice up your dinner game? Dan is dit Zuid Koreaanse gerecht vol veggies perfect voor jou!

1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de basmatirijst toe als het water begint te koken. Kook de rijst in 8 minuten gaar.

2. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie. Laat ze daarna afkoelen op een bord. Snijd ondertussen een halve komkommer en de wortels in reepjes.

3. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Houd je niet van pittig eten? Gebruik dan een halve peper. Snijd of pers ook één knoflookteen fijn. Verwarm een wokpan en fruit het teentje knoflook en de versnipperde peper in een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg hier het (vegetarisch) gehakt aan toe. Als het gehakt gaar is, zet het vuur lager en voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en eventueel 1 eetlepel suiker toe aan het gehakt. Mix het goed door het vegetarisch gehakt en laat het nog een minuut zachtjes bakken. Haal daarna het mengsel uit de pan en doe het in een bakje met folie om het mengsel warm te houden.

TIP: Eet je liever vegetarisch? vervang het gehakt dan door vegetarisch gehakt, linzen of tofu!

4. De groente is aan de beurt! Om een mooie kom bibimbap te maken, worden alle groenten apart gebakken. Maak de wok iedere keer schoon na het bakken van één soort groente.

5. Doe een klein scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de taugé een halve minuut totdat de taugé warm is, maar nog wel knapperig. Voeg een paar druppels sesamolie toe en roer dit goed door de taugé. Bewaar de taugé in een bakje met folie.

6. Doe een klein scheutje zonnebloemolie in de wok. Pers één knoflookteen uit in de wok en bak dit even aan. Roerbak de komkommer een minuutje in de wok. Bewaar ook dit in een apart bakje.

7. Wok de wortel op een middelhoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Breng op smaak met zout. Wok de wortel 2 tot 3 minuten en doe het daarna in een bakje.

8. Verwarm opnieuw de wok met een klein scheutje zonnebloemolie. Wok de spinazie tot het geslonken is. Zet het vuur lager, voeg een paar druppels sesamolie en een theelepel geroosterde sesamzaadjes toe. Roer het goed door en bewaar apart.

9. Bak vier spiegeleitjes in een koekenpan.

10. Maak ondertussen de Bibimbap saus door 1 geperste knoflookteen, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels (rijst)azijn, 3 eetlepels water en een schepje geroosterde sesamzaadjes door elkaar te mengen in een bakje.

11. Verdeel de rijst over 4 kommen. Leg de spiegeleitjes in het midden op de rijst. verdeel de groenten en het gehakt in een cirkel om het eitje. Zet de overgebleven sesamzaadjes en de bibimbap saus op tafel.

Eet smakelijk, of zoals ze in Korea zeggen: “Mas-issneun Meogda!”

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten