Wortelcakejes

Print recept

  • 6 personen
  • 15 minuten voorbereiden
  • 50 minuten bereiden

Een recept voor 6 cakejes of 1 hele cake (24 cm springvorm) van Fijnproever.

“Al sinds de middeleeuwen worden wortelen gebruikt in zoete gerechten. Wortelen zijn van nature zoet en waren makkelijker te verkrijgen dan dure zoetstoffen. De wilde wortelen waren niet oranje, maar rood of geel. De oranje wortelen worden ‘pas’ sinds de 17e eeuw in de Nederlanden geteeld. In de oudste recepten spreekt men over carrot pudding. In dit recept worden nieuwe smaken banaan en gember toegevoegd voor een intensere smaakbeleving en fijner mondgevoel. Deze wortelcake zorgt voor een smaakexplosie en is lekker smeuïg. Klik hier om op YouTube te kijken hoe ik wortelcake maak”.

1. Was, schil en hak de wortel fijn met een hakmolen.
2. Schil de banaan en prak deze tot een puree.
3. Schil en rasp de gember.
4. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
5. Doe twee eieren in een kop en meng de suiker goed door het ei.
6. Voeg de kaneel en bakpoeder toe aan het ei mix.
7. Gebruik een zeef om ook het bloem te zeven en geleidelijk toe te voegen. Klop het beslag tijdens het toevoegen met de klopper.
8. Voeg tot slot de wortel en de gember toe. Zorg dat alles goed vermengd is.
9. Vet je cakevorm in met wat olie en besprenkel het met wat bloem.
10. Doe het beslag in de cakevorm en plaats het in de oven voor ongeveer 40-50 min.
11. Maak ondertussen het glazuur. Roer de roomkaas zacht met een lepel.
12. Voeg eerst de limoensap en daarna de honing toe en vermeng dit goed.
13. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Wanneer deze droog is, is de cake goed.
14. Laat de cake afkoelen. Versier de bovenkant met het glazuur.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten