- 4 personen
- 30 minuten bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij 8 halve TomBons in kleine stukjes en meng deze door het gehakt.
- Voeg de vijgen, kerriepoeder, chilipoeder, zout, peper en de helft van het ei toe en meng dit goed door het gehakt.
- Steek uit elk plakje bladerdeeg vier rondjes van 5,5 cm.
- Je hebt nu 32 plakjes bladerdeeg en steek uit 16 rondjes een kleiner rondje van 3,5 cm.
- Gebruik de 16 plakjes bladerdeeg zonder gat als bodem.
- Schep in het midden hiervan een lepeltje gehakt en druk hier 2 halve TomBons in.
- Dek af met de bladerdeeg rondjes waar een kleiner rondje is uitgestoken.
- Dit plakje bedekt het gehakt maar de TomBons blijven zichtbaar.
- Druk de randen goed aan.
- Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei en zet ze in de oven.
- Bak de hapjes in ca. 20 min. bruin en gaar.
Eet smakelijk!
- Tags: