Bladerdeeghapjes met TomBons en pittig gehakt

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij 8 halve TomBons in kleine stukjes en meng deze door het gehakt.
  • Voeg de vijgen, kerriepoeder, chilipoeder, zout, peper en de helft van het ei toe en meng dit goed door het gehakt.
  • Steek uit elk plakje bladerdeeg vier rondjes van 5,5 cm.
  • Je hebt nu 32 plakjes bladerdeeg en steek uit 16 rondjes een kleiner rondje van 3,5 cm.
  • Gebruik de 16 plakjes bladerdeeg zonder gat als bodem.
  • Schep in het midden hiervan een lepeltje gehakt en druk hier 2 halve TomBons in.
  • Dek af met de bladerdeeg rondjes waar een kleiner rondje is uitgestoken.
  • Dit plakje bedekt het gehakt maar de TomBons blijven zichtbaar.
  • Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei en zet ze in de oven.
  • Bak de hapjes in ca. 20 min. bruin en gaar.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten