- 4 personen
- 20 minuten bereiden
- De uien en knoflookteen pellen en fijn hakken.
- De paprika’s wassen, halveren, steelaanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
- Het vruchtvlees in stukjes snijden.
- 1 eetlepel olie in een pan verhitten en de helften van de uien daarin licht stoven.
- De knoflookteen en paprikastukken toevoegen en onder het roeren 3 minuten meestoven.
- De tomaten er in roeren, de bouillon er over gieten en de soep ongeveer 15 minuten laten sudderen.
- Het broodje inweken, daarna goed uitdrukken en uit elkaar plukken.
- Met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg verwerken en met zout en peper kruiden.
- Uit het mengsel kleine gehaktballetjes vormen.
- De resterende olie in een pan verhitten en daarin de vleesballetjes knapperig braden.
- De soep pureren, met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper kruiden.
- De cognac toevoegen, de koude boter met de staafmixer er in roeren.
- De gehaktballetjes op houten spiesen steken, de soep op borden verdelen en met de spiesen serveren.
Eet smakelijk!
- Tags: