Paprikasoep met gehaktballetjes

Print recept

  • 4 personen
  • 20 minuten bereiden
  1. De uien en knoflookteen pellen en fijn hakken.
  2. De paprika’s wassen, halveren, steelaanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
  3. Het vruchtvlees in stukjes snijden.
  4. 1 eetlepel olie in een pan verhitten en de helften van de uien daarin licht stoven.
  5. De knoflookteen en paprikastukken toevoegen en onder het roeren 3 minuten meestoven.
  6. De tomaten er in roeren, de bouillon er over gieten en de soep ongeveer 15 minuten laten sudderen.
  7. Het broodje inweken, daarna goed uitdrukken en uit elkaar plukken.
  8. Met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg verwerken en met zout en peper kruiden.
  9. Uit het mengsel kleine gehaktballetjes vormen.
  10. De resterende olie in een pan verhitten en daarin de vleesballetjes knapperig braden.
  11. De soep pureren, met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper kruiden.
  12. De cognac toevoegen, de koude boter met de staafmixer er in roeren.
  13. De gehaktballetjes op houten spiesen steken, de soep op borden verdelen en met de spiesen serveren.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten