Bladerdeegtaartje met mini-troscherrytomaten

Print recept

  • 6 personen
  • 60 minuten bereiden
  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
  • Niet te zacht, dan is er beter mee te werken.
  • Stapel het bladerdeeg op elkaar en op een met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot de grootte van het bakblik.
  • Vet het bakblik in met wat boter en bebloem het.
  • Bekleed het bakblik met het bladerdeeg, dek het af met bakpapier en vul met de blinde vulling (rijst, bonen of iets dergelijks, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te
    veel rijst) bak het deeg 20 min voor in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Klop ondertussen het ei met de room en maak op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de blinde vulling van het bladerdeeg en verdeel de tomaten, geitenkaas, tijm en de ham over de bodem en vul met het room mengsel.
  • Bak de taart in 30 min af.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten