Braziliaanse empenadas

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten voorbereiden
  • 20 minuten bereiden
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Zeef het meel en bakpoeder in een mengkom,
  • Voeg de boter toe en kneed alles goed.
  • Giet er zoveel water bij en blijf kneden, tot een soepel deeg ontstaat.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten koel weg.
  • Schil intussen de uien en hak deze fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was de paprika’s en snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  • Voeg de uien en paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Breng daarna op smaak met peper en de kruiden.
  • Rol het deeg dun uit op een oppervlak met wat meel erop tegen het plakken.
  • Snij er 20 rondjes van ongeveer 6 cm uit. Klop de eierdooiers los en vermeng met de melk.
  • Verdeel het gehakt over de 20 rondjes (ongeveer een eetlepel per rondje) en smeer de randjes in met het ei/melk mengsel.
  • Vouw vervolgens het rondje over de helft en druk de randjes stevig aan met een vork.
  • Bestrijk de empanadas met het ei/melk mengsel en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  • Bak de empanada’s in een voorverwarmde oven van 200 ˚C 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten