- 4 personen
- 30 minuten voorbereiden
- 20 minuten bereiden
- Snijd de boter in blokjes.
- Zeef het meel en bakpoeder in een mengkom,
- Voeg de boter toe en kneed alles goed.
- Giet er zoveel water bij en blijf kneden, tot een soepel deeg ontstaat.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten koel weg.
- Schil intussen de uien en hak deze fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was de paprika’s en snijd ze daarna in kleine blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg de uien en paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
- Breng daarna op smaak met peper en de kruiden.
- Rol het deeg dun uit op een oppervlak met wat meel erop tegen het plakken.
- Snij er 20 rondjes van ongeveer 6 cm uit. Klop de eierdooiers los en vermeng met de melk.
- Verdeel het gehakt over de 20 rondjes (ongeveer een eetlepel per rondje) en smeer de randjes in met het ei/melk mengsel.
- Vouw vervolgens het rondje over de helft en druk de randjes stevig aan met een vork.
- Bestrijk de empanadas met het ei/melk mengsel en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
- Bak de empanada’s in een voorverwarmde oven van 200 ˚C 20 minuten gaar.
Eet smakelijk!
- Tags: