Caponata met aubergine, paprika en kappertjes

Print recept

  • 2 personen
  • 30 minuten bereiden

1. Maak de groente schoon.
2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de aubergine zacht.
5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
6. Was de rozijnen.
7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
8. Snijd de olijven in plakjes. 9. Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
11. Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.

Serveertip Lekker met een kippenbout en aardappelen.

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten