Courgetti met garnalen

Print recept

 • 4 personen
 • 15 minuten bereiden
 1. Doe de garnalen met alle ingrediënten van de garnalenmarinade bij elkaar. Breng het op smaak met een flinke snuf zout en peper. Roer door en laat enkele uren marineren.
 2. Doe de doperwten met kokend water in een maatbeker. Laat 2 minuten staan, giet af en houd een kleine scheut water over in de maatbeker.
 3. Doe alle overige ingrediënten voor de pesto met een snuf en peper bij elkaar en maak er een gladde massa van met een staafmixer.
 4. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap of zout en peper toe. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
 5. Rasp de wortels en haal de courgette door de mandoline.
 6. Verdeel het in porties van 250 gram courgette en 150 gram wortel.
 7. Haal de garnalen en pesto uit de koelkast.
 8. Zet twee koekenpannen op hoog vuur. Bak de garnalen in circa 2 minuten gaar, doe er een snuf zout bij en roer goed door. Haal ze daarna van het vuur.
 9. Doe in de andere koekenpan een klein scheutje olijfolie en doe 250 gram courgettesliertjes en 150 gram geraspte wortel per keer in de pan. Bak dit 1,5 minuut terwijl je het doorroert.
 10. Voeg nu vier eetlepels pesto toe. Haal de pan van het vuur, roer de pesto en courgetti door elkaar en plaats het op een bord. Doe er een portie garnalen bij en doe er een klein scheutje olijfolie over. # Veeg de pan schoon met een stuk keukenrol en herhaal met de overige porties.

Serveertip serveer het met een lekkere salade.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten