- 4 personen
- 70 minuten bereiden
- Snipper de ui en fruit deze met wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg na ongeveer 2 minuten de knoflook fijngesneden toe.
- Verwarm de tomatenpuree in een braadpan en roer dit goed door. Voeg na ongeveer 5 minuten de ui, knoflook met de olijfolie hieraan toe.
- Doe weer wat olijfolie in de grote koekenpas en bak hierin het gehakt met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
- Voeg hier de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten aan toe. Breng dit geheel op smaak met wat sambal, suiker en het laurierblaadje.
- Laat dit een half uur tot drie kwartier op een laag vuur sudderen. Roer het af en toe door.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat wat boter smelten en roer hier de bloem doorheen voor de bechamelsaus.
- Voeg hier steeds in kleine beetjes de melk de melk aan toe terwijl het met een garde doorgeroerd wordt.
- Laat dit koken en blijf het doorroeren tot het een dikkige saus is. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
- Vet de ovenschaal goed in.
- Leg steeds een laag lasagnevellen, bechamelsaus, bolognesesaus, plakken mozzarella en plakken tomaat op elkaar en herhaal dit tot alles op is.
- Dek dit af met aluminiumfolie en doe het in de oven. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf en doe de schaal nog 15 minuten terug in de oven.
Variatietip: fijngesneden spekjes en paprika zijn ook heerlijk door de bolognesesaus.
- Tags: