Lasagna bolognese

Print recept

  • 4 personen
  • 70 minuten bereiden
  1. Snipper de ui en fruit deze met wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg na ongeveer 2 minuten de knoflook fijngesneden toe.
  2. Verwarm de tomatenpuree in een braadpan en roer dit goed door. Voeg na ongeveer 5 minuten de ui, knoflook met de olijfolie hieraan toe.
  3. Doe weer wat olijfolie in de grote koekenpas en bak hierin het gehakt met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
  4. Voeg hier de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten aan toe. Breng dit geheel op smaak met wat sambal, suiker en het laurierblaadje.
  5. Laat dit een half uur tot drie kwartier op een laag vuur sudderen. Roer het af en toe door.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat wat boter smelten en roer hier de bloem doorheen voor de bechamelsaus.
  3. Voeg hier steeds in kleine beetjes de melk de melk aan toe terwijl het met een garde doorgeroerd wordt.
  4. Laat dit koken en blijf het doorroeren tot het een dikkige saus is. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
  1. Vet de ovenschaal goed in.
  2. Leg steeds een laag lasagnevellen, bechamelsaus, bolognesesaus, plakken mozzarella en plakken tomaat op elkaar en herhaal dit tot alles op is.
  3. Dek dit af met aluminiumfolie en doe het in de oven. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf en doe de schaal nog 15 minuten terug in de oven.

Variatietip: fijngesneden spekjes en paprika zijn ook heerlijk door de bolognesesaus.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten