Groentepasta

Print recept

  • 4 personen
  • 45 minuten bereiden

Om te bakken zet je een kleine pan op het vuur, doet er een scheut olijfolie in en dan alle groenten er in een keer bij. Op zacht vuur laat je dit nu zo’n 20 minuten staan. Let op de groenten en ui mogen niet verkleuren. Roer de groenten af en toe om.

  1. Snijd de ui, bleekselderij en wortel in hele kleine blokjes.
  2. Doe een beetje olijfolie in een pan en doe de groente erin. Laat dit ongeveer 20 minuten op zacht vuur staan en roer het regelmatig door.
  3. Voeg het blikje gepelde tomaten toe en roer het geheel goed door. Laat dit een half uurtje zacht pruttelen.
  4. Breng een pan water met 1 el zout aan de kook. Voeg zodra het water kookt, de pasta toe en laat het koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Was en snijd de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
  6. Bak de groenten in 1 el olijfolie in een bakpan. Doe ze daarna in een schaal.
  7. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de ‘tomatensaus’. Roer het geheel goed door. Laat het zo’n 10 minuten pruttelen op zacht vuur.

Opdienen:

  1. Zet de schaal met gebakken groenten op tafel.
  2. Doe de geraspte kaas en de olijven ieder in een schaaltje en zet ook die op tafel.
  3. Schep op ieder bord een stevige portie pasta. Lepel daar ruim de tomatensaus over.
  4. En laat de gasten aan tafel zelf hun pasta garneren met de groenten, kaas en olijven.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten