Pannenkoeken:
- Voeg het zout, de eieren, de bloem en de helft van de melk in een grote kom en klop het tot een glad beslag.
- Wanneer het beslag helemaal glad is kan de rest van de melk erbij, meng dit goed door.
- Laat het beslag nu zo’n 30 minuten rusten, daarna kunnen de pannenkoeken gebakken worden.
Tip: plaats een bord op een pan met warm water, leg hier de gebakken pannenkoeken op zodat ze warm blijven.
Vulling pannenkoeken:
- Bak het gehakt rul in een ruime koekenpan.
- Snijd de prei en paprika’s in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt wanneer die gaar is.
- Roer het geheel zo’n 5 á 10 minuutjes goed door op laag vuur.
- Voeg de blikjes tomatenpuree toe en roer het geheel nog 2 minuutjes goed door.
Leg in het midden van je pannenkoek een beetje van de vulling en rol de pannenkoek op. Tip: lekker met een beetje tomatenketchup.
- Tags: