Groente risotto

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden
  1. Snipper de (rode) uien en bak ze glazig in een scheut olijfolie. Doe de spekjes erbij en bak dit goed door.
  2. Voeg dan de risottorijst in de pan bij de spekjes en ui. Laat de risottorijst even in het olie/vetmengsel kleuren en voeg er dan een flinke scheut bouillon bij. Laat het mengsel inkoken tot de bouillon is opgenomen door de rijst en doe er dan weer een scheut bij. Herhaal dit telkens tot de risotto zacht is.
  3. Snijd de puntpaprika in stukjes en doe dit samen met de jonge velderwtjes  in de pan bij de risottorijst, ui en spekjes. Even door laten koken met eventueel nog een scheut bouillon of heet water.
  4. Als je merkt dat de risotto klaar is, haal je het van het vuur en schep je er nog wat Parmezaanse kaas door en dan kunt je het opdienen. 

Let op: roer de risotto niet te hard wanneer het kookt, maar schep de risotto gewoon regelmatig om. Zo blijft de korrel mooi.

Ook lekker: vervang de magere spekjes door zalm en gebruik dan visbouillon.

Serveertip: doe een aantal kleine tomaatjes zo’n 10 tot 15 minuten in de oven met wat olijfolie en grof zeezout.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten