Hutspot ovenschotel

Print recept

  • 6 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de geschilde aardappels en gesneden winterpeen beetgaar, zo’n 20 minuten.
  3. Stamp de aardappels fijn voor de puree.
  4. Breng de puree op smaak met wat peper, zout, nootmuskaat en boter.
  5. Snijd de uien en knoflook fijn.
  6. Fruit de uien en knoflook licht bruin.
  7. Voeg het gehakt aan de uien en knoflook toe. Bak deze rul.
  8. Breng dit geheel op smaak met verkruimelde runderbouillonblokjes, peper, zout en worcestershiresaus.
  9. Doe 5 el vocht (van de gekookte winterpenen) bij het gehakt.
  10. Giet de winterpenen af en voeg ze toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar.
  11. Doe de winterpenen met het gehakt in een ovenschaal.
  12. Verdeel de aardappelpuree over de winterpenen en het gehakt.
  13. Bestrooi de aardappelpuree met wat geraspte kaas.
  14. Doe de oven 10 á 15 minuten in de oven.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten