- 4 personen
- 20 minuten voorbereiden
- 20 minuten bereiden
- De rozijnen in sherry weken.
- De uien en knoflooktenen pellen en fijn hakken.
- De rode chilipepers panklaar maken, pitten en binnenkant verwijderen, het vruchtvlees in dunne ringen snijden.
- De paprika’s wassen, halveren, steelaanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
- Het vruchtvlees in stroken snijden. De olie in een pan verhitten.
- De ui daarin glazig stoven. Knoflook en chilipeper toevoegen en kort meestoven.
- De paprikastroken toevoegen en onder het roeren 3 minuten stoven.
- De rozijnen, honing, bouillon en azijn er in roeren en de vloeistof voor de helft inkoken.
- Met zout en peper op smaak brengen, met gehakte peterselie bestrooid serveren.
Smaakt warm als bijgerecht met rijst en noedels en koud als voorgerecht met vers brood.
Eet smakelijk!
- Tags: