- 4 personen
- 30 minuten voorbereiden
- 30 minuten bereiden
- De paprika’s wassen, halveren, steel aanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
- De paprikahelften met het snijvlak naar onderen onder de voorgewarmde rilll leggen.
- Als het velletje gebruind is en blaasjes krijgt, de paprika’s uit de oven halen en kort in een plastic zakje laten afkoelen, dan het velletje er af trekken.
- Het vruchtvlees in dunne strookjes snijden en met de marsala mengen.
- De bouillon in een pan verhitten. De ui pellen en fijnhakken.
- De olie in een pan verhitten en de ui daarin glazig stoven.
- De rijst toevoegen en onder het roeren lichtjes bruineren.
- Geleidelijk de bouillon per kopje tegelijk toevoegen en door de rijst laten opnemen.
- De saffraan er in roeren. Met zout en peper kruiden.
- Als de rijst romig en zacht is, na ca. 25 minuten, het paprikamengsel er voorzichtig inbrengen.
- Basilicum wassen, droog schudden, de bladeren er af trekken en in fijne strookjes snijden.
- Over de risotto strooien en serveren.
Eet smakelijk!
- Tags: