- 2 personen
- 30 minuten bereiden
- Schil de aardappels en breng ze in water met wat zout in een ruime pan aan de kook.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kerstomaatjes in z’n geheel in circa 3 minuten op een laag vuur al omscheppend zachtjes rondom.
- Was de rucola en snijd deze grof.
- Snijd de mozzarella in blokjes en scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
- Verwarm de melk in een steelpan.
- Giet de aardappels af en stamp of prak ze fijn en meng de puree met de warme melk, de balsamico-azijn en de rucola.
- Schep om en warm goed door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep er de hele tomaatjes en de mozzarellablokjes voorzichtig door tot de mozzarella draden gaat trekken.
- Serveer direct op twee borden.
- Bestrooi met de basilicumreepjes en de geroosterde pijnboompitjes.
- Geef er extra balsamico-azijn aan tafel bij.
Tip: vervang de rucola door gebakken reepjes courgette.
Schep in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes erdoor, voor een pittige stamppot.
Eet smakelijk!
- Tags: