Rucolastamppot met cherrytomaatjes en mozzarella

Print recept

  • 2 personen
  • 30 minuten bereiden
  • Schil de aardappels en breng ze in water met wat zout in een ruime pan aan de kook.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kerstomaatjes in z’n geheel in circa 3 minuten op een laag vuur al omscheppend zachtjes rondom.
  • Was de rucola en snijd deze grof.
  • Snijd de mozzarella in blokjes en scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Verwarm de melk in een steelpan.
  • Giet de aardappels af en stamp of prak ze fijn en meng de puree met de warme melk, de balsamico-azijn en de rucola.
  • Schep om en warm goed door.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep er de hele tomaatjes en de mozzarellablokjes voorzichtig door tot de mozzarella draden gaat trekken.
  • Serveer direct op twee borden.
  • Bestrooi met de basilicumreepjes en de geroosterde pijnboompitjes.
  • Geef er extra balsamico-azijn aan tafel bij.

Tip: vervang de rucola door gebakken reepjes courgette.
Schep in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes erdoor, voor een pittige stamppot.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten