- 2 personen
- 30 minuten bereiden
- Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snij hem in plakken.
- Pel de sjalotjes of de ui en snij ze in vieren.
- Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel 15-25 seconden onder in kokend water, vervolgens direct in ijskoud water en ontvel ze.
- Snij de tomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan en schep de aubergineplakken, tomaten en sjalotten erdoor.
- Pers de teen knoflook erboven uit.
- Roer de suiker, basilicum en wijnazijn erdoor.
- Maal er royaal zwarte peper boven en voeg zout naar smaak toe.
- Laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 15-20 minuten op heel zacht vuur smoren. Voeg eventueel een scheutje water of witte wijn toe.
- Schep het gerecht af en toe om.
Tip: Lekker met pasta en veel geraspte oude kaas of – met vlees – met een gebakken tartaartje en gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk
- Tags: