Witlofsalade met rucola, spekjes en cherrytomaten

Print recept

  • 2 personen
  • 15 minuten bereiden
  1. Maak de witlofstruikjes schoon en snij elk struikje in de lengte in zessen.
  2. Halveer de cherrytomaten.
  3. Bak in een wok op een hoog vuur de spekreepjes uit en neem ze uit de wok.
  4. Roer in een kommetje de azijn, mosterd, appelstroop, zout en peper naar smaak en vijf eetlepels van de olijfolie tot een dressing.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten.
  6. Voeg de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee.
  7. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola, tomaten en spekreepjes over twee borden.
  8. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer deze salade direct.
  9. Lekker met Italiaans ciabatta brood.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten