Zelfgemaakte sambal
Weleen s zelf sambal gemaakt? Nee?! Foodie Marjan laat met dit recept zien hoe gemakkelijk het te maken is én hoe lekker het kan zijn!
- Snijd de kroontjes van de pepers af en snijd ze in kleine reepjes. Laat de pitjes zitten, dit geeft juist nog meer de pittige smaak aan de sambal.
- Pel de uit en knoflook en snijd dit in blokjes (het hoeft niet heel fijn want het gaat straks in je keukenmachine).
- Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en maal het hierin tot de sambal goed fijn is.
- Het is aan jezelf om te kiezen of je er nog stukjes in wilt of dat je hem helemaal fijn maalt.
- Schep de inhoud van je keukenmachine in een koekenpan.
- Laat dit in de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Als de sambal afgekoeld is, kun je het in een bakje scheppen en in de koelkast bewaren.
- Giet wat olie op de sambal, zo blijft het afgesloten van de lucht en kan je het langer bewaren! Ik bewaar dit potje maximaal 1 week.
- Tags: