- 3 personen
- 60 minuten bereiden
Voor de kip:
- Meng de kipstukjes met wat olijfolie.
- Meng alle kruiden voor de kip door elkaar (niet de honing) en voeg dit toe aan de kip.
- Kneed door en laat afgedekt minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Voor de pompoenhummus:
- Kook 350 gram flespompoen in stukjes gesneden (inclusief schil) in een laagje water voor circa 12 minuten.
- Giet het af, pureer het en laat het erna afkoelen.
- Pureer de pompoen met de overige ingrediënten voor de hummus en breng het geheel op smaak met zout.
Voor de groentenmix:
- Snijd alle groenten voor de groentenmix
- Doe er een snuf zout en peper bij en voeg de salie toe.
Voor het gehele gerecht samengesteld:
- Zet een grillpan op hoog vuur en warm deze goed op.
- Doe de groenten (in porties) en de kip in de grillpan en bak tot de groenten mooi geschoeid zijn en de kip gaar.
- Wanneer de kip gaar is voeg je de honing toe.
- Roer de kip om tot hij mooi glanst en leg deze direct op een bord.
En uiteindelijk serveer je de groenten, kip en tortilla’s met de pompoenhummus en hüttenkäse.
- Tags: