Tortilla's met pompoenhummus, kip en groenten

Print recept

  • 3 personen
  • 60 minuten bereiden

Voor de kip:

  1. Meng de kipstukjes met wat olijfolie.
  2. Meng alle kruiden voor de kip door elkaar (niet de honing) en voeg dit toe aan de kip.
  3. Kneed door en laat afgedekt minimaal 2 uur rusten in de koelkast.

Voor de pompoenhummus:

  1. Kook 350 gram flespompoen in stukjes gesneden (inclusief schil) in een laagje water voor circa 12 minuten.
  2. Giet het af, pureer het en laat het erna afkoelen.
  3. Pureer de pompoen met de overige ingrediënten voor de hummus en breng het geheel op smaak met zout.

Voor de groentenmix:

  1. Snijd alle groenten voor de groentenmix
  2. Doe er een snuf zout en peper bij en voeg de salie toe.

Voor het gehele gerecht samengesteld:

  1. Zet een grillpan op hoog vuur en warm deze goed op.
  2. Doe de groenten (in porties) en de kip in de grillpan en bak tot de groenten mooi geschoeid zijn en de kip gaar.
  3. Wanneer de kip gaar is voeg je de honing toe.
  4. Roer de kip om tot hij mooi glanst en leg deze direct op een bord.

En uiteindelijk serveer je de groenten, kip en tortilla’s met de pompoenhummus en hüttenkäse.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten