Turks brood met tomaat en kip

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Houden je kinderen niet zo van bladspinazie? Gebruik dan bijvoorbeeld plakjes komkommer, courgette, blokjes wortel of een andere groente die de voorkeur heeft. Het is een heerlijke lunch maar als je hem als avondeten wil eten eet er dan wel wat extra groenten bij. Lekker met wat knoflooksaus of wat barbecuesaus.

  1. Verwarm een oven voor op 220 graden (hetelucht op 210).
  2. Snijd de tomaten in plakken van 1cm en cherrytomaten door de helft.
  3. Halveer de ui en snijd in ringetjes.
  4. Doe de tomaten en cherrytomaten, ui, hand bladspinazie, tenen gehalveerde knoflook en een scheutje olijfolie in een braadslede. Hussel door elkaar en voeg een snuf zout en peper toe.
  5. Snijd de kip in reepjes en druppel er wat olijfolie op. Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en doe ook in de braadslede.
  6. Pers het sap van een halve citroen boven het vlees en groenten uit en zet voor 20 minuten in de oven of tot de kip gaar is.
  1. Pak het Turks brood en snijd de bovenzijde (2 cm vanaf de rand) eraf.
  2. Hol het brood uit, behalve aan de randen, en leg het op een plank.
  3. Vul het brood met de warme vulling uit de oven. Let op dat je niet teveel van het vocht uit de braadslede meeneemt met het vullen van het brood anders wordt hij erg soppig.
  4. Bestrooi daarna de bovenkant met wat komijnzaad, salie, verkruimelde feta, basilicum, een snuf zout en peper en besprenkel met nog wat olijfolie.
  5. Zet het brood nog 5 minuten op het vel bakpapier in de oven tot het brood goudbruin is.

Serveer het brood met een salade en (eventueel de bovenzijde met wat hummus) en enjoy.

Optioneel:

  • Vervang de feta voor een bol mozzarella of een paar plakjes cheddar
  • Vervang de kip voor 250 gram gehakt
  • Eet het brood met wat zoete chilisaus
  • Voeg, voordat je de vulling in de oven doet om te bakken, nog wat rodewijnazijn of balsamicoazijn toe.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten