Warme salade van paprika, olijven en grote garnalen

Print recept

  • 4 personen
  • 30 minuten bereiden
  1. De paprika’s pellen en in blokjes snijden.
  2. Wat betreft het pellen van de paprika: de paprika’s wassen, halveren, stengel aanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
  3. De paprikahelften met de snijvlakken naar onderen onder de voorverwarmde grill leggen.
  4. Als het velletje gebruind is en blaasjes krijgt, de paprika’s uit de oven halen, kort in een plastic zakje laten afkoelen, dan het velletje er af trekken.
  5. De bosuitjes panklaar maken, wassen, het witte in dunne ringen snijden.
  6. De olijven halveren.
  7. De chilipepers van de stengel aanzetten, pitten en binnenkant bevrijden en fijn hakken.
  8. De grote garnalen uit de schaal losmaken, de darm verwijderen en de garnalen wassen en droog pellen.
  9. 3 eetlepels olie in een pan verhitten en de chilipepers daarin licht stoven.
  10. De grote garnalen in de chiliolie aan beide kanten 2-3 minuten braden.
  11. Met zout en peper kruiden.
  12. De salade-ingrediënten in een schaal mengen.
  13. De rest van de olie, de chili-olie uit de pan en balsamico azijn mengen en er over heen gieten.
  14. Met de gebraden grote garnalen serveren.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten